Overslaan en naar de inhoud gaan

Geluidsmeting in de praktijk

Voorbereiding door de eigenaar

Als eerste moet u uw vliegtuig grondig laten inspecteren door een bevoegde persoon (bijv. een erkende grondwerktuigkundige of zweefvliegtechnicus), waarna u uw Bewijs van Luchtwaardigheid (BVL) aanvraagt. U krijgt een tijdelijk BVL, zodat u vliegproeven kunt uitvoeren. Als u weinig vliegervaring heeft, vraag dan voor uw eigen veiligheid een ervaren vlieger of instructeur om hulp. Tijdens die vliegproeven is het noodzakelijk alle vliegeigenschappen met maximale belading van het vliegtuig (MTOM) precies uit te voeren en nauwkeurig vast te leggen. Uiteindelijk bent u als bouwer zelf verantwoordelijk voor het opstellen van een rapportage van alle verrichtingen en bevindingen. Deze rapportage is bij uw aanvraag voor een geluidsmeting vereist.

praktijkU kunt hierna bij ANMI een verzoek indienen voor een geluidsmeting of als dat aan de orde is, een gelijkstelling. Bel met ons voor een afspraak en de gehele procedure voor de geluidsmeting en of de gelijkstelling wordt in werking gezet. U ontvangt een aanvraagformulier en na invulling en ondertekening kunt u het aanvraagformulier tezamen met het opgemaakte invliegrapport digitaal of per post insturen. Als u niet in de gelegenheid bent geweest om het invliegrapport op te maken, kunt u contact opnemen met ANMI. We bekijken dan of we een passende oplossing kunnen vinden. Zodra  uw aanvraag is ontvangen, nemen we contact met u op en maken we verdere afspraken.

De geluidsmeting

U ontvangt eerst een uitnodiging om naar vliegveld Budel (EHBD) te komen voor de prestatiemeting en controle van alle gegevens van uw vliegtuig. Tevens krijgt u instructies voor het werkelijke geluidsmeten. Uw vliegtuig is hierna gereed voor de eerstvolgende geluidsmeting. Het tijdstip van deze geluidsmeting wordt later bepaald. Zie het hoofdstuk planning.

 

Let op! Om prijstechnische redenen gaat de meting alleen door, als er minimaal vier vliegtuigen op één dag kunnen worden gemeten. Op die manier worden de kosten gedeeld en laag gehouden.